TUCAK: Odakle sudiji pravo da ovako osakati jednu ekipu?

U derbiju prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva u vaterpolu Hrvatska je slavila protiv Španije nakon peteraca, a trener Ivica Tucak ipak je imao primjedbi na suđenje.

“Isključenje Butića već u osmom minutu me razbijesnilo. Takvih duela je bezbroj na utakmici, pitao sam sudiju Putnikovića zašto ga je isključio, a on mi je rekao da je bio udarac šakom, što niko od nas nije vidio. Ne znam odakle mu pravo da već početkom utakmice osakati jednu ekipu u ovoj prevažnoj utakmici.” rekao je Tucak.

Očekivano je bio zadovoljan pobjedom nad velikim rivalom, mada je imao i zamjerki.

“Prikazali smo pravi, muški vaterpolo u ovakvoj atmosferi i to me čini srećnim. Mi smo odbranu igrali sjajno, uglavnom smo odigrali sve što smo dogovorili i jedno tako možeš dobiti Špance. Malo mi upada u oči naša igra sa igračem više, nismo prepoznavali matne situacije kada smo bili sami i to moramo korigovati. Odigrali smo, pravu lavovsku utakmicu protiv jednog jakog suparnika. No, nismo još ništa napravili, čekaju nas utakmice s Francuskom i Crnom Gorom.” poručio je Tucak.

Aktuelni šampion Evrope naredni meč igra u subotu protiv Francuske, koja je takođe posle peteraca, poražena od Crne Gore.